Hoe effectief is een kettlebell workout?

Kettlebells zijn in opkomst en lijken niet meer weg te denken uit de Nederlandse sportschool. Maar hoe effectief zijn kettlebell-oefeningen? Wat zeggen bewegingswetenschappers over deze trainingstool?

Kettlebell training als manier om af te vallen

Door fanatiek te trainen met kettlebells kun je een gezond voedingspatroon ondersteunen om af te vallen. Wist je dat een intensieve kettlebell-oefening in slechts 20 minuten 400 calorieën kan verbranden?

Amerikaanse onderzoekers combineerden kettlebell-oefeningen met intervaltraining en lieten de deelnemers een training van twintig minuten voltooien. Wat ze ontdekten: de deelnemers hadden ongeveer 20 calorieën per minuut verbrand. Dat zijn 400 calorieën na twintig minuten sporten.

Kettlebell-oefeningen verbranden niet alleen veel calorieën, maar zijn ook een goedkope en efficiënte manier van sporten. Omdat de oefeningen de inspanning van verschillende spiergroepen vergen, verbruikt je lichaam in korte tijd veel energie.

Wordt je van kettlebell trainingen sterker?

Het lijdt geen twijfel dat kettlebell-oefeningen je explosiever en fitter zullen maken, maar als je sterker wilt worden, is trainen met losse gewichten (dumbbells) effectiever. Dat concluderen onderzoekers van de openbare universiteit in Fullerton, Californië. Een kettlebell-training is in de eerste plaats bedoeld om explosiviteit te ontwikkelen, terwijl gewichtheffen vooral is ontworpen om kracht te ontwikkelen.

Kettlebell is een geweldige oefeningstool. Door te trainen met kettlebells bestrijd je niet alleen overgewicht, maar bereik je op lange termijn ook een strakker en aantrekkelijker lichaam.

Dit komt omdat:

  • Je meer calorieën verbrandt als je traint
  • Je houding, balans en coördinatie verbeteren:
  • Je hartslag stijgt, wat resulteert in een groot aantal cardiovasculaire gezondheidsvoordelen
  • Je hele lichaam wordt betrokken, zodat je meer spiermassa opbouwt en lichaamsvet verbrandt (inclusief buikvet) en krijg meer spierdefinitie.

Veel mensen die willen afvallen maken de fout om zich volledig op calorieën te concentreren. zo veel mogelijk. Bij onvoldoende voeding en intensieve sportprestaties gaat het lichaam op zoek naar andere energiebronnen.

Het lichaam zal ook spiermassa verbranden voor energie. Je spieren bestaan ​​voornamelijk uit eiwitten en hebben voldoende voedingseiwitten nodig om spierschade veroorzaakt door intensieve training te herstellen.

Daarom is eiwitrijk voedsel ongelooflijk belangrijk als je wilt werken aan een gezonder, slanker lichaam.

Kettlebellen
Logo
Enable registration in settings - general