Kettlebell swing

Kettlebell swing

Dit artikel gaat over de oefening kettlebell swing.

De kettlebell swing oefening is een samengestelde, volledige lichaamsbeweging. Het heeft vele voordelen en wordt algemeen aanvaard als zijnde superieur aan de traditionele barbell squat.

Kettlebells zijn massieve ijzeren ballen met een enkel handvat eraan vast. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten, van 4 kg tot 48 kg.

Welke kettlebell je kiest hangt af van je krachtniveau, maar de meeste kettlebell oefeningen vereisen kettlebells in het 12-36 kg (25-80 lb) bereik voor mannen en 6-20 kg (12-44 ˝lb) gewichtsbereiken voor vrouwen

Omdat kettlebell swings een oefening zijn die tegelijkertijd zo veel spiergroepen bewerkt,zul je niet zo snel een kettlebell gebruiken als iedereen in de buurt is, maar zal je er eens voor kiezen om kettlebell swings uitgebreid te oefenen; je toegankelijkheid op het clubje trainingscentrum zal aanzienlijke vermindering ondervinden.

Om te beginnen moet je kies de kettlebell die iets groter is dan wat je normaal gebruikt bij kettlebell swings en swing het 10 tot 12 keer met maximale beweging. Deze herhalingen moet je doen ineen, bijna totaal rustig tempo zodat je geestelijk en lichamelijk goed bereidt bent om kettlebell swings uitgebreid te oefenen.

Kettlebell swing brengen is eigenlijk kettlebell snaren, maar op de terugzwaai van kettlebells moet je de kettlebells volledig proberen overeind te houden noch laten ze over jouw benen gaan. Het hallengevoel van kettlebell swing is eigenlijk hetzelfde als kettlebell snaren; het verschil hierin ligt dichter dan in de belangrijke kettlebell swing techniek: kettlebell swing moet je de kettlebells tegen het zitvlak van de kettlebells vervoeren en niet tegen de buik.

Kettlebell swings is een kettlebell deadlift aan beide einden, maar is meer dan dat. De kettlebell swing oefening vult het gat tussen kettlebell snaren en kettlebel snatch; dus onderscheid ze met kettleball strikt uit elkaar, alhoewel ze wezenlijk verschillende oefeningen zijn.

Kettlebell swings wijken op twee puntenaf van kettlebell snaren: kettlebell swing moet je de kettlebells tegen het zitvlak van kettlebells vervoeren en niet tegen de buik; kettlebell swing brengen is veel meer dan kettleball strikt uit elkaar.

Kettlebell swings doen menig spiergroep goed, van botten en pezen tot beschermende spieren, maar ze werken vooral op je onderrugspieren en grote krachtige lage rugspieren (de rectus abdominus). De kettlebel swings oefening draagt bij aan een sterke stabilisatie van je onderrugspieren, die de grootste en belangrijkste spier in je lichaam zijn om kracht uit te voeren.

Kettlebellen
Logo
Enable registration in settings - general